final masterstudio ige tugraz

The aim of the studio was to design a office building located in Barcelona St. Marti with approx. 25.000m² of gross floor area.
So in my design i decided to tilt the rooftop based on various simulations which where done in Autodesk Ecotect directing south. This was done to increase the amount of solarradiation which falls on the rooftop. The rooftop is covered with monocrystalline photovoltaic cells with an efficiency factor up to 20percent. So i can harvest one fifth of the total energy amount required on site. Also the curtain walls where tilted for the reason to overshadow the curtain walls during hot periods by itself. This simulation was done with a Rhino plugin called EVE-Sun developed by Dr. Milos Dimcic` from www.programmingarchitecture.com. (Thanks for letting me use this nice tool) The floorplans are very fluent with a lot of recreation patio spaces, the inspiration comes from the Rolex learning centre by SANAA.

final_innen_neu

interior rendering

final_aussen_neu_gross

exterior rendering

For further information about the project you can download the digital presentation here…presentation_neu1

and the final poster in low resolution here…Studio3_neu

Kommentare sind geschlossen.